Коронавирусната инфекция се разпространява на първо място – по фекално-оралния и

...
Коронавирусната инфекция се разпространява на първо място – по фекално-оралния и
Коментари Харесай

Проф. Константинов: COVID-19 се предава по фекален и въздушно-капков път

 " Коронавирусната зараза се популяризира на първо място – по фекално-оралния и по въздушно-капковия път, по тази причина лятото бяха повече инфектираните, а в този момент в по-студеното време са повече инфектираните по втория способ “, разяснява в " Преди всички “ проф. Румен Константинов, учител в Катедра " Епидемиология “ в Медицински университет – Варна.

" Трябва да се увеличи съответната персонална и социална хигиена и да няма закрити пространства, без вентилация и в тази връзка към този момент са потребни маските ".

Според проф. Константинов опцията да повлияем на вирусите, които се предават по въздушно-капков път е дребна, поради желанието на хората да поддържат връзка.

" Но специално за ковид – той на открити пространства мъчно осъществя заразяване – там няма условия като застояли пространства, непосредствен контакт… “, сподели още специалистът.

" Трябва да се измива всичко, което влиза в устата – и случаите ще намалеят " – безапелационен е епидемиологът.

По думите на проф. Константинов и след 14-дневния период човек може да дава позитивен резултат от PCR тест, без да е инфектиран за останалите.

" Единственото, което би спряло процеса тотално и в международен мащаб, е основаването на имунизацията. Нужна е единна международна система за профилактика и контрол на това инфекциозно заболяване, само че към момента има разнобой ", уточни още проф.Константинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР